Сведочанство Немање

    Сведочанство Немање

    2. Нефи 31:20 'Стога, морате хрлити напред са постојаношћу у Христу, имајући савршен одсјај наде и љубави према Богу и свим људима. Стога, будете ли хрлили напред, гостећи се речју Христовом, и истрајете до краја, гле, овако говори Отац: Имаћете вечни живот.”

    'Волим овај стих зато што ми је помогао да разумем шта значи 'издржати до краја'. Нисам разумео шта то значи док нисам био на такмичењу у мешовитим борилачким вештинама. Имао сам тежак меч са неким кога сам познавао. Био сам обесхрабрен и мислио сам да сам готов - рекао сам тренеру да треба да одустанем. Тренер ми је рекао: 'Настави да радиш то што радиш - савладај противника малим ударцима.' Ја сам издржао, иако сам имао болове. Сломио ми је два ребра и глава ми је била крвава, али сам доминирао јер сам наставио да се борим. Задао сам му више честих и мањих удараца, освојио поене и добио меч.

    'Схватио сам да се морамо борити да бисмо прошли кроз тешкоће и искушења. Сотона зна наше слабости и може нанети много штете. Христ је наш 'тренер' у животу, даје нам храброст, учи нас да држимо Његове заповести и да савладамо Сотону 'малим ударцима', као што су молитва, света писма и одлазак у цркву. Ако радимо све те мале ствари и издржимо, на крају ћемо бити победници.'