Прескочи главну навигацију

Aпостол Џефри Р. Холанд у посети Европи

Aпостол Џефри Р. Холанд у посети Европи

Старешина Џефри Р.  Холанд - члан Већа Дванаесторице апостола, које представља друго највише председавајуће тело Цркве - недавно је посетио неколико северноевропских земаља.

Своју посету започео је у суботу, 23. фебруара, у Апелдорну, у Холандији, где је говорио на састанку неколико заједница апелдорнске области.

По речима Лизет Далихе, чланице црквене заједнице оближње Зволе, старешина Холанд је члановима говорио о важности ширења црквених уверења и споменуо је недавно организовање 58 црквених мисија широм света.
„Старешина Холанд је истакао чињеницу да се Христово дело не одвија у црквеним зградама, него да је управо супротно,” рекла је Далиха. „Христ је говорио људима на улицама, на пијаци и на обали језера. Јeвaнђеље је потребно свима (и) ми треба да испружимо руке према њима.”
Далиха је рекла да су посетиоци током говора старешине Холанда уживали у његовим порукама љубави и надахнућа.Он је 25. и 26. фебруар провео у Енглеској, где се обратио мисионарима црквеног центра за обуку мисионара, састао са неколико чланова парламента и учествовао на међуверској вечери и у групи за пружање подршке. Црквени вођа из Велике Британије, Клифорд Хербертсон, је рекао: „Важан циљ посете старешине Холанда у Лондону био је да се сретне са бројним утицајним политичким, верским и цивилним вођама. Посебан догађај, приватна вечера која је одржана у лондонском центра УБЈ, створила је приметну добру вољу и разумевање које су уочили и уважили сви присутни. Током посете старешине Холанда отворена су врата која ће у великој мери благословити животе многих.”
 


2Elder_and_Sister_Holland.jpg

Старешина Холанд је такође посетио капелу лондонског Хајд Парка, која је недавно реновирана да би функционисала као црквено састајалиште и центар за посетиоце за оне који су заинтересовани да уче о Цркви СПД. Зграда је поново посвећена 30. јуна 2012. године.

Посета капели Хајд Парка посебно је значајна за њега, јер је двогодишњу мормонску мисију завршио у Британији почетком 1960-их.

„Само боравак у овој згради буди дивне успомене. … Био сам у овој згради када је посвећена, па ми успомене на њу и ову мисију значе много”, рекао је старешина Холанд током своје посете. „Путујем по целом свету и говорим мисионарима о томе колико ми је значила моја мисија, и да будем код куће, да будем у земљи у којој сам служио мисију и у згради у којој сам током ње боравио, то представља веома, веома посебан доживљај.”
Да бисте сазнали више о посети старешине Холанда капели Хајда Парка, посетите линк youtu.be/wlewN3eXqyc.
Он је провео неколико дана у Немачкој, где је поучавао председнике мисија током семинара у Франкфурту од 28. фебруара до 1. марта. Разговарао је са члановима Цркве у Берлину 2. марта, и такође учествовао у групи за подршку.Старешина Холанд је завршио свој боравак у Немачкој обраћањем члановима Цркве из Листа и Поцдама  током недељног богослужења 3. марта. Рекао је да мисли да је први члан Већа Дванаесторице апостола који је посетио те заједнице и да се осећа као код куће.
Говорио је о значају заједнице у раду Цркве СПД, укључујући подржавање мисионара и изградњу храмова широм света и уверио је чланове да је све оно што чине важно.
Вивијен Мајер, чланица заједнице у Поцдаму, рекла је да је захвална за посету старешине Холанда њеној заједници.
 
Elder_and_Sister_Holland.jpg

„Била сам веома изненађена када сам чула да долази, али и веома срећна”, рекла је Мајерова. „Његова порука ми је заиста дотакла срце. …  Његове речи су нас заиста пренеле у другу димензију. Сви смо осећали веома добро и веома срећно.”

Старешина Жози Теишеира, председник цркве у Европи области, рекао је да је посета старешине Холанда Европи посебан доживљај за све укључене.

„На путовању Европом са старешином  и сестром Холанд, видели смо доброту једног Господњег апостола,” рекао је старешинаТеишеира. „Чланови огранака Лист и Поцдам у Немачкој, нарочито, никада неће заборавити благослов доласка старешине Холанда код њих и благослове љубави које им је оставио.”