Прескочи главну навигацију

10 мисиoнара, 7 aфричких земаља, 6 aфричких мисија – старјешина и сестра Рендал

Старјешина и сестра Рандал ће служити као радници у канцеларији Сјевернојадранске мисије.  Они су служили у двије афричке мисије: Кенија Најроби мисија и Сијера Леоне Фритаун мисија .

Старјешина и сестра Рандал кажу: „Служили смо у Кенији од јануара 2009. до јуна 2010. Наш задатак је био да помогнемо члановима око запослења. Предавали смо курс за каријере и курс за самосталност у три землље: Кенија, Уганда, и Танзанија. Били смо одговорни и за Етиопију. Подучавали смо свакога, од чланова у великом граду Наробију, до понизних светаца у најруралнијим крајевима Кеније. Наша највећи успјех је био када је предсједник огранка већ имао интервју за посао током другог дана нашег курса. Вјежбали смо интервју са њим испред свих полазника и након тога, он је одмах отишао на интервју. Није само добио тај посао, већ су га замолили и да буде управик. Такође, два нечлана који су дошли на курс су се прикључили цркви. Уживали смо помажући људима у Кенији да постану самостални.

Старешина и Сестра Рандал у канцеларији Сијера Леоне мисије.
Старјешина и сестра Рендал у канцеларији Сијера Леоне мисије

Служили смо у Сијера Леоне Фритаун мисији од новембра 2011. до марта 2013. Радили смо у мисијској канцеларији. Нама најдражи дио мисије је била лидерска обука за коју смо били замољени да спроведемо међу члановима Фритаун подручија када су требали да постану кочић. Подучавали смо људе сваке суботе током већег дијела мисије. Четири мјесеца прије него што смо отишли, Старјешина Холанд је дошао да успостави Фритаун кочић – 3000. кочић  у цркви. Подјелили смо јеванђеље са нашим чуваром, Албертом, и он се прикључио цркви. Касније, он је имао важну улогу како је помагао да се 10 његових пријатеља прикључе цркви. Неке од наших најдражих успомена су  биле из наше најтеже мисије.

Учесници из семинара за запошљавање са својим потврдама.
Полазници курса за запослење са својим потврдама.
Старјешина и Сестра Рандал са члановима Фритаун кочића.
Старјешина и сестра Рендал са члановима Фритаун кочића

Претходно смо служили и у двије мисије на Филипинима, тако да је Сјевернојадранска мисија пета у којој служимо.

Старешина и Сестра Рандал са Старешином Холандом.
Старјешина и сестра Рендал са стајешином Холандом