Јавност позвана на обилазак немачког Храма Фрајберг

  Јавност позвана на обилазак немачког Храма Фрајберг

  18. MARTA 2016

  Франкфурт, Немачка — Прво председништво најавило је датуме отворених врата и поновног посвећења храма Цркве Исуса Христа светаца последњих дана у Фрајбергу, у Немачкој, који је затворен због реновирања. Јавност је позвана да посети храм током отворених врата од петка, 12. августа 2016. године до суботе, 27. августа 2016. године, осим недељом.

  Храм ће званично бити посвећен у недељу 4. септембра 2016, у три заседања. У вези са посвећењем храма, биће одржана и културна прослава са музиком и плесом, у суботу 3. септембра 2016. године.

  Једини храм изграђен у комунистичкој земљи, Храм Фрајберг у Немачкој посвећен је у јуну 1985. године, четири године пре пада Берлинског зида и уједињења Немачке. Касније је проширен и поново посвећен 7. септембра 2002. године, за потребе чланова источног дела Немачке и источноевропских земаља Пољске, Чешке, Мађарске, Бугарске, Молдавије и Румуније.

  Спољашност немачког Храма Фрајберг је од цигле превучене белим гипсаним малтером и модерног је дизајна са немачким утицајима. Његов јединствени стил подразумева висок лук који формира јединствени торањ на ком се налази статуа анђела Моронија, пророка из Мормонове књиге. Кров је направљен од плоче плаво-сивог шкриљца. На храмском земљишту налази се и састајалиште светаца последњих дана где чланови Цркве одржавају недељно богослужење као и активности током недеље.

  Док је више од 18.000 састајалишта отворено за све људе који желе да присуствују верским службама, храмови су, након званичног посвећења, отворени само за верне свеце последњих дана.

  Храмови се сматрају „домом Господњим“, где се Христова учења потврђују кроз брак, крштење и друге обреде који уједињују породице за вечност. У њима чланови сазнају више о сврси живота и дају обећања да ће служити Исусу Христу и својим ближњима.

  Када буде посвећен, немачки Храм Фрајберг спадаће међу 151 храм у функцији широм света. Он је један од два храма у Немачкој; други храм је посвећен у Франкфурту 1987. године.

  Напомена:  Када извештавате о Цркви Исуса Христа светаца последњих дана, молимо вас да  у првој референци користите пуно име Цркве. За више информација о коришћењу имена Цркве, идите на страницу www.newsroom.lds.org и кликните на Style Guide на дну странице.

  Контакт информације:
  Dr. Ralf Grünke
  gruenkera@ldschurch.org
  Канцеларија 381 49 69 54802265
  Моб. 381 49 176 14492265