Чланови Цркве Исуса Христа светаца последњих дана гледају на глобалну конференцију као на време за откривење

  Чланови Цркве Исуса Христа светаца последњих дана гледају на глобалну конференцију као на време за откривење

  ФРАНКФУРТ - Овог предстојег 6. октобра, десетине хиљада чланова Цркве Исуса Христа светаца последњих дана широм Европе припремају се за 188. полугодишњу Генералну конференцију.

  Ова конференција је прилика да чланови Цркве добију смернице, сазнају више о Исусу Христу и заједно се састaну као једно тело од пола милиона чланова у Европи и преко 16 милиона широм света. Конференцију чини пет заседања: четири генерална заседања и једно заседање за жене у Цркви. Људи из целог света путују да би присуствовали Генералној конференцији у Солт Лејк Ситију, у Јути, у САД-у. Свако заседање се такође преводи и емитује на више од 80 језика широм света.

  Преседник Нелсон

  Чланови цркве широм света очекују Генералну конференцију као време за размишљање о властитом животу и о начининима на које могу ојачати однос са Богом, породицом и својом заједницом. Многи гледају на конференцију као на време за добијање одговора од Бога и  бољег разумевања начина на који Он жели да живе. Приликом припреме за конференцију, Адријан Рохас Родригез из Шпаније је објаснио: „Запишем питања у вези са оним што се тренутно дешава у мом животу за шта знам да ћу примити одговор на предстојећој конференцији. На тај начин знам шта Небески Очтац очекује од мене у мом животу.”

  За породицу Фајфер у Немачкој, конференција је посебна прилика да слушају пророке и да се укључе. Током неколико недеља и месеци након конференције, породица Фајфер заједно са својом конгрегацијом на недељним састанцима проучава речи са конференције. То им помаже да се сете поучених лекција и усмерења које су примили. Полугодишња глобална генерална конференција је посебан тренутак за вернике у свим народима, укључујући и Европу. Поучене лекције и примљено лично откривење помажу у обликовању њиховог живота у предстојећим месецима и годинама.

  Породица ПФајфер

  Распоред емитовања Генералне конференције за октобар 2018:

  • Генерално заседање жена за жене старости осам година па навише одржаће се у суботу, 6. октобра у 18 часова по локалном времену (у Солт Лејк Ситију).

  • Генерална заседања за све чланове одржаће се у суботу и недељу, 6. и 7. октобра у 10 и 14 часова по локалном времену (у Солт Лејк Ситију).

  Конференција ће се емитовати он-лајн на lds.org и чланови Цркве и пријатељи позвани су да гледају и учествују. Пратите хаштаг #GeneralConference преко друштвених медија како бисте видели како је ова генерална конференција надахнула милионе људи.

  жена чека генералну конференцију