Може бити спашен цијели људски род

  Може бити спашен цијели људски род

  24 СЕПТЕМБРА 2016

  Вјерујемо да послушношћу законима и обредима јеванђеља, кроз Помирење Исуса Христа, може бити спашен цијели људски род.

  Суштинско вјеровање Цркве Исуса Христа светаца посљедњих дана је да Исус јесте Христ, спаситељ свијета, наша вјечна нада и да је у њему укоријењена срећа.

  На Земљи, Исус је испунио своју мисију коју му је поставио Небески Отац. У Гетсиманском врту, на неки чудесан начин, Исус је преузео на себе гријехе свијета. Његова патња је била толико велика, да је због ње крварио из сваке поре (Јев. по Луци 22:44). Он је ово урадио тако да бисмо ми могли бити очишћени од гријеха и да бисмо имали прилику да се покајемо, што би нам омогућило да будемо вриједни повратка у Божије присуство.   jesus.jpg

  На Голготском Крсту, Исус Христ је издржао окрутне ударце, понижење и на крају смрт распећем. Упркос Спаситељевој моћи да промијени ситуацију, Он се добровољно одрекао Светог Духа. Међутим, знамо да је након три дана оживио, на тај начин ломећи окове смрти.

  Захваљујући Исусу Христу, смрт није крај. Сви ћемо васкрснути и имаћемо привилегију да будемо бесмртни. Оно што нам није обећано је егзалтација тј. привилегија да живимо у Божијем присуству заувијек. Овај дар можемо добити само ако дођемо к Христу, послужимо се Његовим Помирењем и досљедно се покајемо.

  Чудесност Помирења лежи у томе да се кроз Христа можемо трансформисати (Мосија 27:25-26). Послушношћу Његовим заповијестима и досљедним покајањем ми можемо да се промијенимо и да постанемо вриједнији враћања у присуство нашег Небеског Оца.