Прескочи главну навигацију

Црква покреће божићну иницијативу ‘Обасјајте свијет’

Глобална онлајн кампања базира се на христоликом служењу

Црква Исуса Христа светаца посљедњих дана покренула је глобалну иницијативу која за сврху има прослављање рођења Исуса Христа и охрабривање људи да током божићних празника служе другима. Божићна иницијатива „Обасјајте свијет“ досезаће публику на свјетском нивоу од петка 25. новембра, до 1. јануара.

Иницијатива се базира на прослављању и дијељењу свијетла Исуса Христа,  „свијетло свијета” (Joван 8:12). „Када слиједимо Спаситељев примјер и живимо онако како је Он живио и поучавао, то свијетло ће пламтјети у нама и освјетљавати пут другима,” рекао је предсједник Томас С. Монсон у обраћању на Генералној конференцији у октобру 2015.

Дјељиви онлајн садржај је доступан на www.mormon.org почев од 25. новембра, укључујући видео који позива јавност на служење тако што ће слиједити Христов примјер током божићних празника. Иницијатива служења почиње у четвртак 1. децембра, на Свјетски дан служења.

Верзија за пуштање/преузимање главног видео клипа је такође доступна на  црквеној апликацији Gospel Library. Поред тога, током иницијативе, на друштвеним мрежама се може подијелити 25 кратких видео клипова са дневним идејама за служење. Ови кратки видео клипови биће доступни на енглеском, француском, њемачком, италијанском, португалском и шпанском језику. За остале европске језике, на располагању ће бити божићни мимови.

Дјељив садржај се поставља на странице друштвених мрежа заједно са сајтом mormon.org. Посјетиоци друштвених мрежа охрабрују се да дијеле своја искуства помоћу хештага #LIGHTtheWORLD, или локалног превода истог.

Црква покреће божићну иницијативу ‘Обасјајте свијет’

На сајту, који је доступан на енглеском, шпанском и португалском, може се преузети Адвентни календар, „На 25 начина Током 25 дана.“ Прва веб страница обезбијеђена је за 26 других језика. Календар обезбијеђује дневне идеје за планирање прилика за служење у децембру све до Божића.

Поред тога, иницијатива се пласира преко интернет сајтова, приказује на енглеском и шпанском језику у црквеним центрима за посјетиоце широм свијета, преко алата за чланове и мисионаре и путем оглашавања на отвореном, укључујући билборде на Тајмс скверу у Њујорку,  Солт Лејк Ситију, Лос Анђелесу, Јоханесбургу у Јужној Африци, на Филипинима и у Мексику.  

Главни видео клип направљен је на 33 језика - албанском, јерменском, себуано, кинеском, хрватском, чешком, данском, холандском, енглеском, фиџи, финском, француском, њемачком, грчком, мађарском, индонежанском, италијанском, јапанском, корејском, летонском, монголском, норвешком, пољском, португалском, румунском, руском, самоанском, шпанском, шведском, тагалог, тајландском, тонганском и украјинском.

Мисионарско одељење Цркве је спонзор божићне и ускршње иницијативе посљедњих неколико година у циљу досезања шире публике поруком Цркве да је Исус Христ рођен, да је живио, умро и васкрсао ради спасења цијелог људског рода.

Прошлог децембра, божићна иницијатива „Спаситељ је рођен” досегла је милионе људи широм свијета. Видео је имао више од 50 милиона прегледа. Милионе људи је досегла и ускршња иницијатива „Слиједите Га”.