Прескочи главну навигацију

Хвала Вам предсједниче Грант, добродошли предсједниче Меланакос

председник Грант, сестра Грант, сестра Мелонакос, председник Мелонакос
председник Грант, сестра Грант, сестра Мелонакос, председник Мелонакос

Великог тијела, ума и срца, Дејвид Џ. Грант је служиио са посвећеношћу, преданошћу и одлучношћу као предсједник Сјевернојадранске мисије. Од себе и од других је много захтијевао, али на крају све је то било у циљу развоја, напретка и успијеха мисионара и чланова унутар граница мисије. Његову љубав према овим људима никад нико није доводио у питање. У том смислу он је био својеврсна персонификација ријечи апостола Тода Кристоферсона:

председник и сестра Грант
председник и сестра Грант

„Иако пророци посебно снажно осјећају дужност да упозоравају, ту дужност имају и други људи. У ствари, „неопходно је да свако ко је био упозорен упозорава свог ближњег.” Ми који смо примили знање о великом плану среће - и заповјести повезане са њим - треба да осјећамо жељу да дијелимо то знање, јер ће то имати велики утицај и у смртности и у вјечности. Мотивација за подизање гласа упозорења је љубав, љубав према Богу и љубав према ближњима. Упозорити значи бринути.“

Сестра Грант је на стоички начин показала непоколебљиву подршку њеном мужу у његовој захтијевној улози предсједника мисије. Иако је могуће, али не и лако, наћи одговарајуће ријечи да се опише служба предсједника Гранта, са истом тежином се налазе ријечи које описују достигнућа његову дивне супруге у храњењу мсионара и чланова, не само бескрајним залихама хране, већ и јеванђеоским истинама за њихова срца и душу. Заиста ће битио упамћена за цијелу вјечност.

Захвални на снази и визији њиховог вођства, желимо им неизмјерно пуно успијеха и среће у даљим животним подухватима и одговорностима.

Сада испуњени духом добродошлице, желимо пуно успијеха предсједнику и сестри Мелонакос. И они ће у своје вријеме оставити заоставштину кроз своју посвећену службу, визију и утицај у Црној Гори, Србији, Хрватској, Босни и Херцеговини и Словенији. И они ће благословити породице и поједнице оним што су стекли до сад, као и оним што ће постати као резултат своје службе у Сјевернојадранској мисији.

сестра и преседник  мелонакос
сестра и преседник мелонакос