Прескочи главну навигацију

Упознајте Дракслерове

старјешина и сестра дракслер

Почетком нове године град Марибор у Словенији је добио нови брачни пар, старјешину и сестру Дракслер.

Далеко од свог дома (Сјеверни Логан, Јута), Дракслерови су позвани да служе као мисионари са посебним позивом да буду координатори активности младих самаца у Севернојадранској мисији. Веома су узбуђени што ће сарађивати са члановима из цијеле мисије, посебно са младим самцима. 

старјешина и сестра дакшлер

Прије доласка на мисију, уживали су у провођењу времена са својом породицом, то јест са својих петоро деце, која имају сопствене породице, двадесет двоје унучади и једном тек рођеном праунуком. Заједно су радили на процјенама некретнина и стекли доста искуства служећи у својој заједници и црквеним позивима. Старјешина Дракслер ужива у вожњи бициклом по планинама, пецању и кошарци, а сестра Дракслер у кувању и баштованству.

 

Сестра Дракслер је рекла: „Све што имамо и све што желимо је због Јеванђеља.” Док су одрастали нису били активни у цркви, али захваљујући љубазним вођама и учествовању у активностима (извиђаштву и вјеронауци), поново су се приближили Јеванђељу. Веома су захвални на томе и спремни су да са свима дијеле своје свједочанство о снази породица. „Не постоји ништа боље', рекла је сестра Дракслер.