Три начина да се да смисао животним изазовима

  Три начина да се да смисао животним изазовима

  “Боравили смо у Бечу као ратне избеглице”, каже Душка. “Затражили смо да чистимо један хотел и у предворју смо упознали мисионаре. Били су пријатни, пуни енергије, и видели смо 'светло' на њиховим лицима. Били су другачији. Од њих смо научили неке важне истине:

   

  1. Бог нас воли, и Он је наш Небески Отац. Он није неко апстрактно биће, него је стварна особа.

   

  2. Изазови и тешкоће су важни део нашег смртничког искуства. 'Мој омиљени цитат из светих списа каже: ‘Јер свакако мора бити да постоји супротност у свему. Да није тако, прворођенче мој у пустињи, праведност се не би могла остварити, ни опакост, ни светост ни беда, нити добро нити зло. Стога би се, свакако, све морало сјединити у једно... (2 Нефи 2:11).' Тај стих ми је помогао да разумем зашто има зла на овом свету, болести, и тешкоћа у нашим животима”, каже Душка.

   

  3. Вера у нашег Спаситеља, Исуса Христа, помаже нам да пребродимо животне буре. Радомир каже: “Мој омиљени цитат из светих списа описује како на вери можемо да изградимо снажне темеље. 'И ево, синови моји, сетите се, сетите да морате сазидати темељ свој на стени, Откупитељу нашем, који је Христ, син Божји, да када ђаво пошаље своје снажне ветрове, да, своје стреле у вихору, да, када сав град његов и снажна олуја његова ударе на вас, не могу имати никакве моћи над вама да вас повуку доле у бездан беде и бескрајног јао, због стене на којој сте сазидани, која је темељ сигуран, темељ на коме људи не могу пасти ако на њему граде (Хеламан 5:12).''