Светски семинар обуке за мисионаре

  Светски семинар обуке за мисионаре

  4. МАРТА 2016

  Светски семинар обуке за  мисионаре емитован је за више од 75 хиљада мисионара, волонтера Цркве Исуса Христа светаца последњих дана, 20. јануара 2016. године.  Преношен из позоришне сале Конференцијског центра у Солт Лејк Ситију, у Јути, овај верски састанак био је први такав састанак у последњих десетак година.  Мисионарски извршни савет и председништво Седамдесеторице спровели су ову специјалну обуку да би помогли мисионарима да више санају о „учењу о покајању и крштењу обраћеника.“  Преведен је и преношен у 418 мисија широм света, укључујући и Северну јадранску мисију. 

  Поучавање су обезбедила три члана Већа дванаесторице апостола. У обраћању старешине Нила Л. Андерсена, он је говорио о важности поучавања других доктрини Исуса Христа сведочењем о Њему. Еекао је: „Најважнија ствар коју чинимо и ви и ми је да сведочимо о Спаситељу и позивамо све да дођу Њему.“ Јака вера у Исуса Христа игра велику улогу у усмеравању мисионара у њиховој једноипогодишњој и двогодишњој добровољној служби, и главни је фокус њихових учења.

  miss.jpg

  Један од мисионара учесника је приметио: „Не постоји ништа тако охрабрујуће као што је слушати како апостол Господњи поучава хиљаде мисионара окупљених широм света. Док сам гледао, подсетио сам се значаја свог позива и тога како смо сви ми деца Божја. Размишљао сам о томе како је 75 хиљада мисионара било уједињено у делу Христовом док су слушали исти пренос.“

  Старешина Дејвид А. Беднар поучавао је о улози Светог Духа у процесу обраћења.  Говорио је о томе да Дух може бити само приведен до срца истраживача, а онда Му они морају омогућити да уђе у њихова срца.  Мисионари им могу помоћи да током поучавања препознају тај процес.

  Завршни говорник био је старешина Далин Х. Оукс и он је подсетио мисионаре да, пре свега, сви људи који живе на земљи имају Небеског Оца који жели да Му се Његова деца врате и живе са Њим. Поучио је да је неопходно да знамо ко смо и на који задатак смо позвани. Поставио је питање: „Ко сте ви?“, а затим је одговорио: „Ви сте синови и кћери Божје! Све друго што ви и ја представљамо подређено је томе. Размислите о томе! Ми смо краљевска породица - синови и кћери Божје!“


  мисионари у Северној јадранској  мисији
  panorama.jpg

  мисионари у Северној јадранској  мисији