Ради он-лајн публике Црква покреће иницијативу ‘Следите Га’

  Ради он-лајн публике Црква покреће иницијативу ‘Следите Га’

  Глобална иницијатива у вези са Ускрсом обележава трећу годину

  Глобална иницијатива у вези са Ускрсом обележава трећу годину

  13. МАРТА 2016

  Глобална иницијатива усмерена на Исуса Христа предвиђа да ове ускршње сезоне допре до више десетина милиона људи широм света. Кампања ‘Следите Га’ покренута у недељу (13. марта) од стране Цркве Исуса Христа светаца последњих дана укључује друштвене медије, приказивање у изабраним центрима за посетиоце, алате за чланове и мисионаре и плаћену он-лајн промоцију на интернет страницама. 

  Иницијатива почиње током ускршњег сезоне, али црквене вође планирају да поруке о Христу деле током целе године. Мормони верују да, захваљујући живом Спаситељу, сви имају приступ нади, радости, миру, покајању и вечном животу освртањем на Његов позив „хајде за мном“ (Лука 18:22). 

  „Базира се [на] Хендловом ораторијуму ‘Meсија,’ хор ‘Алелуја’, који се првобитно односио на Ускрс, иако га ми често користимо за Божић,” рекао је старешина Брент Х. Нилсон из Седамдесеторице, извршни директор Одељења за мисионаре, спонзора ове црквене иницијативе. 

  Нови двоминутни видео сниман у Израелу, Лос Анђелесу и Њујорку биће објављен на сајту Slijediga.mormon.org и на апликацији Gospel Library. Видео приказује младе пунолетне особе из целог света.

  „Ускршња иницијатива снимљена је са припаднцима генерације савременог доба и свидеће се свима који га буду видели. „То је изузетан видео,“ рекао је старешина Нилсон. „Они који га погледају схватиће да „алелуја“ значи да волимо Спаситеља, служимо Му, и то ће бити део прославе коју покушавамо да демонстрирамо. 

  Црква је такође направила други анимирани видео који говори о томе како Помирење Исуса Христа и Његово васкрсење помажу људима да се изборе са смрћу, кривицом, болом и другим проблемима свакодневног живота. За преузимање ових видео снимака и картица за дељење, идите на страницу mormon.org/download.
  Приказивању можете присуствовати у центрима за посетиоце у црквама енглеског говорног подручја широм света. Центар за посетиоце Храма Мексико Сити биће домаћин приказивања на шпанском језику. 


  Овај сајт и видео записи биће доступни на 29 језика: албански, јерменски, кебуано, кинески, хрватски, чешки, дански, холандски, енглески, фински, француски, немачки, грчки, мађарски, индонежански, италијански, јапански, корејски, летонски, норвешки, пољски, португалски, румунски, руски, шпански, шведски, тагалог, тајландски и украјински.

  Старешина Нилсон је рекао да је иницијатива „Следите Га“ осмишљена са циљем  да обезбеди материјале које ће мормони и припадници других вера делити преко друштвених мрежа и ширити поруку о Исусу Христу. 

  Садржај за дељење поставља се на странице друштвених мрежа mormon.org, укључујући Facebook, Twitter, Google+, Pinterest и Instagram. Оглашавање на почетној страници YouTube започеће на Ускрс, 27. марта, у Аргентини и Мексику. Они који деле садржај на мрежи охрабрују се да користе хаштаг #Hallelujah.  

  Поред тога, виртуелни хор „Алелуја“ са Мормонским хором Саборне цркве биће објављен 13. марта на том сајту. Одликује се појединачним видео снимцима отпремљеним на YouTube од стране више од 2 хиљаде особа свих узраста који ће се прикључити Мормонском хору Саборне цркве да би креирали огроман виртуелни хор „Алелуја“. Сарадња са хором поклапа са објављивањем његовог најновијег снимка ораторијума „Месија“ од Георга Фридриха Хендла.

  Одељење за мисионаре спонзор је божићних и ускршњих иницијатива протекле три године досежући ширу публике поруком Цркве да Исус Христ живи. Вође Цркве се надају да ће најновија медијска иницијатива ‘Следите Га’ бити успешна као и претходне божићне и ускршње иницијативе, које су биле усредсређене на рођење и васкрсење Исуса Христа. 

  Божићна иницијатива у децембру „Спаситељ је рођен” допрла је до више милиона људи широм света. Видео је имао више од 50 милиона прегледа. 

  Своју прву ускршњу иницијативу Црква је покренула 2014. једнонедељном кампањом под називом „Због Њега“. У децембру 2014, једномесечна божићна иницијатива „Он је дар“ укључивала је видео снимак који је имао око 34 милиона прегледа. Видео за ускршњу иницијативу 2015. године, „Због тога што Он живи“, био је прегледан скоро 30 милиона пута.