Посјета храму у Швајцарској

  „Када идемо у храм, можемо искусити осјећај духовности и мира који надмашује сва друга осјећања људског срца“. – Пророк Томас С. Монсон

  И ове године су чланови Цркве Исуса Христа светаца посљедњих дана имали прилику да искусе благослове храма у Берну. Као и прошле године, стићи до храма је био тежи дио посла, али свецима из Црне Горе, Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Словеније више од 20 сати вожње није представљало проблем. Жртва која је поднесена је заиста мала у односу на благослове који су примљени.

  Hram

  Највећи дио вјерника је вршио храмске обреде за своје претке, међутим значајан је и број оних који су по први пут радили обреде за себе. Млади су углавном радили на крштењима и потврђењима, док су се нешто старији бавили вишим храмским обредима као што су даривање и печаћење.

  Hram s svima
  Сви испред храма

  За вријеме боравка у храму, током вечери, вјерницима су имали прилику да се обрате предсједник храма Фредерик Псота, други савјетник у предсједништву Европске области Цркве Гари Сејбин и оно што је имало посебан значај за чланове опроштајни говор бившег предсједика Сјевернојадранске мисије Давида Гранта и његове жене Џуди Грант.

  Такође, ове године Сјевернојадранска мисија може да се похвали својим првим храмским мисионаром – сестром Сњежаном Подвински која је служила као храмски радник током вишемјесечног периода.