Прескочи главну навигацију

Помажите у ово посебно доба године

Помажите у ово посебно доба године

Старјешина Пол В. Џонсон, Сједињене Америчке Државе
први савјетник у  предсједништву Европске области

2 ЈАНУАР 2016

Предсједник Томас С. Мосон је рекао: „Сада, баш овог Божића, најбољи је тренутак да се поново посветимо начелима којима је поучавао Исус Христ. Тренутак је да волимо нашег Господа Бога свим срцем и своје ближње као саме себе.”1 Спаситељ је живео животом служења другима и вријеме Божића је савршено вријеме за послуживање другима.  

paul-v-johnson_200x250.jpg

Предсједник Томас С. Монсон је такође рекао: Моја браћо и сестре, проналажење праве радости овог тренутка не долази од журбе и јурњаве да се што више уради или од куповине обавезних поклона. Право задовољство долази када показујемо љубав и саосјећање надахнути Спаситељем свијета, који је рекао: „Шта год учинисте једном од ове моје најмање браће, мени учинисте.”2  Овај Божић је најбоље вријеме за проналежење некога коме су потребни наше руке и срца.

Ако отворимо очи и срца можемо пронаћи некога кога ћемо током овог посебног доба године благословити добротом.  Можемо се молити за надахнуће о томе коме да помогнемо.  То може бити избјеглица, комшија, члан вашег одјелења или огранка, или члан породице.  

Такође се можемо молити за надахнуће како најбоље да помогнемо.  Некоме је можда потребан пријатељ и ми можемо бити тај пријатељ.  Можемо помоћи некоме ко је усамљен и потребно му је наше друштво. Можемо благословити некога ко се бори са болешћу или смрћу вољене особе.  Неко можда има новчаних проблем и ми можемо помоћи породици са једноставним божићним поклонима.  Можемо пронаћи некога ко се суочава са физичким или емоционалним изазовима и пријатељство, љубав и служење му могу бити од помоћи. 

Наше служење нам се може чинити једноставним и безначајним, па ипак може имати трајан утицај.  Свој први Божић ван куће провео сам у Норвешкој као мисионар.  До тог децембра боравио сам у тој земљи око два мјесеца.  Недостајали су ми породица и наши божићни обичаји.  Члан једне породице био је толико љубазан да мене и мог сарадника позове да проведемо Бадње вече са његовом породицом.  Та породица није имала много новца, али су имали много дивне дјеце која су се радовала Божићу.  Били су великодушни и подијелили су своју изврсну храну са нама када су нам омогућили да им се придружимо на прослави Божића.  Чак су нам дали једноставне божићне поклоне.  Доброта коју су показали према нама и послије 40 година је за мене драгоцјена успомена.

Предсједник Хауард В. Хантер дао нам је бројне идеје у вези са оним што можемо учинити у вријеме Божића.Обратите пажњу на то колико тих приједлога укључује благосиљање других људи:

Овог Божића изгладите несугласице.  Потражите пријатеља на кога сте заборавили.  Одбаците сумњу и замијените је повјерењем.  Напишите писмо.  Одговарајте са благошћу.  Охрабрите младе.  Покажите оданост ријечима и дјелима. Одржите обећање.  Опростите стари дуг.  Опростите непријатељу.  Извините се.  Трудите се да разумијете.  Размислите о својим очекивањима од других.  Прво мислите на друге.  Будите фини.  Будите њежни.  Смејте се више.  Покажите захвалност.  Лијепо дочекајте странца.  Подстакните радост у дјетету. Уживајте у љепоти и чудима земље.  Стално показујте љубав.3

У вријеме Божића прослављамо рођење Сина Божјег, нашег Спаситеља.  Помажимо, на Његов начин, онима којима је потребно да осјете Његову љубав у ово посебно доба године.


[1] Tомас С. Moнсон, First Presidency Christmas Devotional, децембар 2000.

[2] Tомас С. Moнсон, First Presidency Christmas Devotional, децембар 2009.

[3] The Gifts of Christmas, Howard W. Hunter, Ensign, децембар 2002.

The Gifts of Christmas