Прескочи главну навигацију

Отворена канцеларија ЕУ - Присуствовао мормонски апостол

Отворена канцеларија ЕУ - Присуствовао мормонски апостол

Дана 18. марта, старешина Д. Тод Кристоферсон, из Већа Дванаесторице апостола, присуствовао је вечери поводом недавног отварања Канцеларије Европске уније за Цркву Исуса Христа светаца последњих дана у Бриселу.

Међу присутнима били су верске вође, представници међународне заједнице НВО (невладиних организација) и други угледни гости.

Домаћин вечере био је старешина Жозе А. Теишеира, председник Европске области Цркве.
Раније тога дана, у Европској комисији, старешина Кристоферсон састао се са госпођом Катарином фон Шнобаин, саветницом за цркве, верска удружења или заједнице  као и филозофске и неконфенсионалне организације председника Европске комисије Жозеа Мануела Барозе.


Током састанка, старешина Кристоферсон препознао је и похвалио напоре Европске уније у тражењу доприноса и ангажовању цркава у формулисању политике ЕУ.

Он је такође потврдио спремност Цркве Исуса Христа да активно учествује у овом важном задатку.
Са својим европским седиштем у Франкфурту, у Немачкој, Црква је снажно посвећена блиској сарадњи са институцијама Европске уније по питањима везаним за веру, породицу и слободу вероисповести или уверења, промовисању и обезбеђивању благослова јеванђеља Исуса Христа за све људе у Европи и на међународном плану.
 Christoferson2.jpg

Канцеларија Европске уније за Цркву у Бриселу тражиће могућности да служи Европској заједници преко својих политичких и институционалних органа, и преко партнерства са међународним НВО, верским организацијама и цивилним друштвом.

'Поштујемо институције ЕУ и њихове смернице које се тичу слободе вероисповести и кoje су озбиљне у односима са ЕУ. Желимо да допринесемо што боље можемо. Као Црква разумемо шта прогон значи и због тога  разумемо важност слободе вероисповести. '- рекао је старешина Д. Тод Кристоферсон, током свог уводног обраћања на вечери.

Старешина Теишеира је додао: „Као институција, Црква не одобрава и не промовише политичке странке, кандидате или платформе, нити им се противи али задржава право да говори, на нестраначки начин, о питањима за која верујемо да имају значајне заједничке или моралне последице, или која директно утичу на интересе Цркве.“

Christoferson3.jpg

Франческо Ди Лило, новоименовани шеф канцеларије, радује се прилици да сарађује са званичницима ЕУ и другим представницима цивилног друштва по питањима од заједничког интереса.

Он је рекао:

„Црква и њених 15 милиона чланова широм света без престанка траже прилике за служење и рад са заједницом.

Један од наших чланака вере гласи: „Ако је ишта честито, лепо, на добром гласу, или пак хвале вредно, за тиме трагамо.“

Моја канцеларија ће тражити прилике за промовисање таквих ствари, и трудићемо се да то чинимо у партнерству са онима који деле вредности и интересе заједнице. “