Прескочи главну навигацију

Обазирање на ријечи Господњих слугу

Обазирање на ријечи Господњих слугу

Старјешина Ханс Т. Бум, Холандија
Обласна седамдесеторица

Док сам путовао на конференцију подручја, уживао сам у погледу који се пружао кроз прозор авиона. Видео сам свијет другачије него са земље. То ме подсећа на велике благослове које сам примио у животу јер живим у времену када на земљи имамо живе пророке.

Моја визија о томе гдје треба да идем је понекад нејасна док стојим на земљи, али Господ је припремио пут да нам помогне и води нас кроз живот јер има бољи поглед.

Вријеме у коме живимо представља један од многих гласова који нам долазе из свих праваца. Никада раније нисмо примали толико информација у једном дану. Шта да радимо са свим овим информацијама и како можемо открити шта је заиста вредно за нас.

У свим овим превирањима увијек постоји стабилна рука Господња која нам се обраћа преко Његових слугу и води нас са љубављу и добротом, јер Он је рекао:
BOOM-Hans_180x225.jpg


„Благословени сте будете ли се обазирали на речи ове дванаесторице коју изабрах међу вама да вам послужују и да буду слуге ваше.“ (3. Нефи 12:1)

То је један од великих благослова обнове. Њихове речи, када их проучавамо и примењујемо, биће нам лијахона која нас упућује на пут којим треба да идемо и шта треба да чинимо како бисмо живели срећно и безбедно.

Једна од порука које смо примили управо за наше вријеме је у вези са начином на који водимо рачуна о другима и у вези са позивањем пријатеља у цркву. То ће нам донијети велику радост!

Друга је да постанемо самостални постајући тако више попут Небеског Оца. Закон поста и светковање Шабата, удружени са молитвом, помажу нам у процесу осамостаљивања. Очекују нас богати благослови попут сљедећих:   • пунина земље биће наша, 

  • када Га призовемо, Господ ће одговорити, 

  • увећана духовна снага, 

  • временско благостање, 

  • већа самилост према другима,

  • јача жеља да служимо. 

(УИЗ 59:9-20, Исаија 58:6-11, Хеламан 3:35 )

Са позивом да пронађемо своје претке и урадимо храмски рад за њих долазе велики благослови.

Старјешина Дејвид А. Беднар је обећао: „Позивам младе у Цркви да уче о Духу Илијином и осијете га... Обећавам вам [да]  ћете бити заштићени од све јачег утицаја противника. Док са ентузијазмом учествујете у том светом делу, бићете заштићени у својој младости и током живота.“ (The Book, старјешина Aлан Пакер, окт. 2014.)

Постављање наших личних циљева у све три области и дјеловање у циљу њиховог остварења резултираће нечим дивним.

Обазирање на ријечи Господњих слугу увијек доноси благослов среће и сигурности.

Два пута годишње, у априлу и октобру, славимо посебно вријеме када током генералне конференције примамо поруке од Господњих слугу. Ове поруке су од велике користи у нашим животима и помажу нам да останемо јаки и верни.

Научио сам да се у свом животу молим за наше пророке и његове савјетнике и за врховне власти као и за локалне вође у цркви. Када се молимо за њих, јачамо их, а ми сами ћемо бити отворенији за њихове надахнуте поруке.

Свједочим да ћемо, када чинимо те ствари, бити благословени и способни да се увијек радујемо попут људи који су стајали поред вода Мормонових када су тек чули за крсни завјет. (Мосиjа 18:11)

Да се увијек можемо гостити ријечима наших пророка, пити са извора живе воде, отворити своје шаторе према кули како бисмо могли чути, моја је жеља и понизна молитва.

2016-10-Heeding-the-Word-of-the-Lords-Servants-612x340.jpg