На располагању су нови извори који дају наду онима који размишљају о самоубиству

  На располагању су нови извори који дају наду онима који размишљају о самоубиству

  ФРАНКФУРТ - Црква Исуса Христа светаца посљедњих дана недавно је објавила серију охрабрујућих видеа уз многе друге изворе који се баве темом самоубиства и менталних болести.

  Милиони људи широм света се боре са губитком, очајем и депресијом. Нажалост, многи од ових појединаца који пате, имају самоубилачке мисли, покушавају самоубиство или одузму себи живот. Црква се нада да ће, захваљујући овим изворима, они којима је потребна помоћ и они који их воле, постати свеснији помоћи која им је на располагању и како и када треба да је потраже.

  Многи од ових објављених видеа објавили су причу старешине Дејла Г. Ренлада, члана Већа дванаесторице апостола, и сестре Керол Ф. Меконки, бивше прве саветнице у председништву Младих жена. Они су поделили искуства и говорили о томе колико је важно да будемо свесни других и да увек реагујемо с љубављу.

  Старешина Ренланд охрабрује све да са „љубављу прилазе и брину за оне који имају самоубилачке мисли, који су покушали самоубиство, или који се на било који начин осећају маргинализованима. Потребно је да прилазимо с љубављу и разумевањем. А то чините заједно са здравственим радницима, са црквеним вођама, са пријатељима и уз подршку породице”.

  Други видео садржи надахнуту причу о младићу који се борио са самоубилачким мислима. У овом видеу он износи своје искуство са тамом и наду коју је могао поново да пронађе захваљујући поверењу у блиске људе, окрећући се ка Исусу Христу, Спаситељу, и тражећи медицинску помоћ. Тврди да је кроз ту новооткривену наду био у стању да одлучи да остане. „И ви можете изабрати да останете”, охрабрио друге, који можда и сами пате. Веб страница такође пружа информације за ближње о томе како да помогну другима који можда пате. На њој се наводи: 

  Већина људи који покушавају самоубиство не желе да умру; само желе олакшање од физичког, менталног, емоционалног или духовног бола кроз који пролазе. Многи људи у кризи показују знаке упозорења пре него што покушају самоубиство. Ако научите да препознате знакове упозорења, бићете боље припремљени за послуживање онима којима је потребна помоћ. 

  За приступ свим видео записима и изворима молимо вас да посетите suicide.lds.org.