Прескочи главну навигацију

Мормонски апостол посетио је Немачку, Зеленортска острва и Холандију

Старешина Роналд A. Разбанд из Већа дванаесторице апостола Цркве Исуса Христа светаца последњих дана, посетио је Немачку, Холандију и Зеленортска острва од 11. до 22. априла 2018. године.

Старешина Разбанд се састао са председником Зеленортских острва Јоргом Карлосом Фонческом и дао је интервју који је био преношен током главног програма на националној телевизији Зеленортских острва.

Осим што се састао са члановима и мисионарима током свог боравка у ове три земље, такође је обишао и Црквене хуманитарне акције на Зеленортским острвима.

Председник Eвропске области, Пол В. Џонсон, пратио је старешину Разбанда у посети Берлину и Зеленортским острвима.

„Веома сам узбуђен због eвропске посете старешине Разбанда, посебно у светлу недавних промена објављених на генералној конференцији.  Он се састао са многим вођама свештенства и помоћних организација и помогао нам да идемо напред у послуживању дивним људима у Европи на сврсисходнији начин.  Велики је благослов имати једног од Господњих aпостола у Европи”, рекао је старешина Џонсон.

Црква на Зеленортским острвима организована је 1989. године и од тада је порасла на укупно 13 504 чланова. Црква у Немачкој датира из 1843. године и има више од 40 хиљада чланова. У Холандији има више од 9 хиљада чланова. Прва холандска конгрегација организована је 1862. године.