Прескочи главну навигацију

Мормони у Европи током глобалне конференције поново се обавезују да ће Следити Исуса Христа

Мормони у Европи током глобалне конференције поново се обавезују да ће Следити Исуса Христа

ФРАНКФУРТ – Око пола милиона чланова Цркве Исуса Христа светаца последњих дана у Европи радује се генералној конференцији, која почиње 23. септембра. Они су део глобалне групе од скоро 16 милиона светаца последњих дана, који су често познати као мормони.

Чланови Цркве широм света окупљају се два пута годишње на генералној конференцији у Солт Лејк Ситију у Јути, у САД-у. Сваког пролећа и јесени одржава се шест заседања на којима чланови добијају поуке од црквених вођа. Заседања се такође емитују широм света на више од 80 језика. Полугодишња конференција је прилика да верници чују инспиративне говоре који ће им помоћи да постану још посвећенији следбеници Исуса Христа. „Гледање конференције, са сазнањем да је и милиони чланова гледају,  пружа сјајан осећај јединства. Све поруке имају само једну сврху: да све приведу Христу. Зар постоји већа сврха?” каже Крис Клејвег, мормон из Холандије.

Говорници су чланови Првог председништва, које је највише управно тело Цркве, и други надахнути мушкарци и жене који воде глобалну Цркву. Њихове поруке помажу члановима да се са савременим изазовима суоче самоуверено и пронађу одговоре на тешка животна питања. Појединци и породице одлазе са конференције са осећајем да су „богато благословени”, каже Џон Коноли, члан Цркве из Ирске.

Чланови и пријатељи цркве могу лако пратити конференцију која се емитује у локалним састајалиштима или преко LDS.org, где се конференција преноси уживо. Распоред за шест заседања генералне конференције је следећи:

  • субота, 23. септембар:

    • Генерално заседање жена: 2:00-3:30 (Cредњеевропско време)

  • субота, 30. септембар:

  • Преподневно заседање: 18:00-20:00 (CEВ)

  • Поподневно заседање: 22:00-24:00 (CEВ)

  • Заседање свештенства: 2:00-3:30 (CEВ)

  • Преподневно заседање: 18:00-20:00 (CEВ)

  • Поподневно заседање: 22:00-24:00 (CEВ)

  • недеља, 1. октобар:

Свако може поделити мисли и осећања о конференцијским порукама на друштвеним мрежама на #LDSconf.

Осим енглеског језика, Генерал Конференција може се гледати путем интернета на слједећих 10 језика: шпанјолски, француски, немачки, талијански, португалски, руски, хрватски, фински, полски, мађарски. 

У припреми за ѕабор, Црква је покренула кампанју кратких видео записа под називом 'Живо Сведочанство о Исусу Христу'. Од сада до 30. рујна сваки дан ће бити обавлјен видео који ће истакнути уверенја својих вођа. Видеозаписе можете погледати на слједећој адреси: линк