Прескочи главну навигацију

Истрајност пионира

Nenad prema hramu

Жељели бисмо да вам представимо Ненада. Он се прикључио Цркви Исуса Христа светаца посљедњих дана 28. августа 2015. године и још од тада је био посвећен члан. Знајући енглески и италијански, а и основе грчког и латинског, Ненад је велики дио Подгоричког огранка Цркве и вољен је од стране многих.

Ненад је рођен 22. новембра 1996. године и у то вријеме је његов отац имао 60, а мајка 48 година. Наиме, Ненадови родитељи су покушавали да добију дијете чак 30 година након склапања брака, и срећа им се на крају осмијешила кад су добили свог јединца. Његово рођење је била и тема подгорички медија и био је познат догађај широм Подгорице. Свјестан свега овога Ненад сматра да је породица изнад свега и веома је везан за оца и мајку.

Nenad i mama

Његова посвећеност породици се сјано рефлектује у његовом служењу у Цркви. Убрзо након крштења, Ненад је позван да служи као огрански вођа мисије и узевши у обзир његову вољност да помогне пуновременим мисионарима (невезано да ли се ради о савладивању језика или о помоћи при учењу истраживача) и његов пријатељски став према њима, он је сјајн избор за овај позив.

Осим што је и огрански вођа мисије, Ненад је и инструктор у Вијећу старјешина и тренутно је једини Црногорац који има титулу старјешине. Ово му омогућава да у великој мјери допринесе огранку, јер му та титула омогућава да извршава многобројне обреде јеванђеља и помогне многима својим свештенством.

Nenad kao misionar

Ненадов трећи позив је национални директор за односе с јавношћу. Овај позив подразумијева вођење црквеног веб-сајта за Црну Гору и низ других активности које имају за циљ да обезбиједе да сви у Црној Гори знају ко смо – жива Црква Исуса Христа на Земљи. Рад у овом позиву значи велика сарадња са хуманитарним мисионарима јер кроз остваривање контаката Ненад је и у могућности да иницира хуманитарне пројекте који могу помоћи цијелим локалним заједницама.

Поред активизма у Цркви, Ненад је и учитељ енглеског језика у једној јапанској компанији, студент медицине, активиста у пар невладиних организација и тренутно обавља шестомјесечни волонтерски стаж у Ургентном блоку Клиничког центра Црне Горе, радећи све послове медицинског техничара.