Генерална конференција светаца последњих дана фокусира се на хришћанска начела усмерена на дом

  Генерална конференција светаца последњих дана фокусира се на хришћанска начела усмерена на дом

  За више од 16 милиона светаца последњих дана широм света, Генерална конференција (6. и 7. октобра, Солт Лејк Сити, САД) била је време за обнову посвећености Христовим учењима - истакао је председник Расел М Нелсон, глобални вођа Цркве Исуса Христа светаца последњих дана као и други говорници.  Чланови Цркве широм Европе пратили су заседања конференције код куће путем интернета и у састајалиштима.

  Председник Нелсон је истакао важност коришћења прикладног имена Цркве и слеђење христоликих начела.  Говорећи на недељном јутарњем заседању, рекао је: „За већину света, Господња Црква је тренутно прерушена у „Мормонска цркваˮ.  Али, као чланови Господње Цркве, ми знамо ко је на челу: Сам Исус Христˮ.

  „Дамо ли све од себе да вратимо исправно име Господње Цркве, Он чија је то Црква, излиће своју моћ и благослове на главе светаца последњих дана, какве још никад нисмо виделиˮ, рекао је председник Нелсон. „Знање и моћ Божја ће нам помоћи да проносимо благослове обновљеног Јеванђеља Исуса Христа у свим државама, племенима, језицима и народима и припремимо свет за Други долазак Господа.ˮ

  Predsednik Nelson

  У духу вођства председника Нелсона, светски познати Мормонски хор Саборне цркве под покровитељством Цркве мења своје име у ʻХор Саборне цркве на Храмском тргу’.  Председник хора, Рон Џарет, рекао је: „Увек смо били амбициозни и фокусирани на оно што се не мења: емитовање музике светске класе, надахнути аранжмани и програми, а наш недељни пренос ʻМузика и усмена речʼ, наставак је традиције започете пре 90 година.

  Црква је најавила и нову равнотежу између јеванђеоског поучавања код куће и у Цркви, укључујући и модификован недељни распоред у састајалиштима светаца последњих дана, са богослужењем и часовима у трајању од два сата.  Ово је део напора да се ојачају породице и појединци, планом који је усредсређен на дом и под покровитељством Цркве, ради учења доктрине, јачања вере и неговања посвећенијег личног богослужења.

  Именовано је дванаест нових храмова који ће се градити на локацијама: Мендоза, у Аргентини; Салвадор, у Бразилу; Јуба Сити, у Калифорнији, у САД-у; Пном Пен, у Камбоџи; Праја, на Зеленортским острвима; Јио, у Гуаму; Пуебла, у Мексику; Окланд, на Новом Зеланду; Лагос, у Нигерији; Давао, на Филипинима; Сан Хуан, у Порторику; и Вашингтон Каунти, у Јути, у САД-у.  Свеци последњих дана сматрају храмове ʻдомом Господњимʼ, најсветијим местима на земљи.  Они се сасвим разликују од бројних хиљада уобичајених капела или састајалишта широм света, која се користе за недељне службе. 

  На светском заседању жена, сестра Џој Д. Џоунс, врховна председница црквене дечије организације (Школица), позвала је жене да се озбиљније усредсреде на „разлог„ свих служења која обављају за породицу, пријатеље, заједницу и Цркву.  „Када се фокусирамо на све што је Бог учинио за нас, наша служба тече из срца захвалностиˮ, поучила је. „Када се мање бринемо о томе да нас наше служење велича, уместо тога, схватамо да ће нам фокус наше службе бити стављање Бога на прво место.ˮ  Додала је: „Свака ставка са наше листе коју морамо одрадити, постаје начин да славимо Њега… Када служење нашем Богу постане наш главни приоритет у животу, изгубићемо себе, и у право време ћемо пронаћи себе.ˮ

  Током завршне речи, председник Расел М. Нелсон охрабрио је чланове Цркве да се „госте речима Господњим и примењују Његова учења на сопствене животеˮ. Рекао је: „Уверавам вас да се откривење у Цркви наставља и наставиће се… Благосиљам вас већом вером у Њега и Његово свето дело, са вером и стрпљењем да издржите личне изазове у животуˮ.

  Мисионари светаца последњих дана први пут су дошли у Европу 1837. године.  Сада, на европском континенту има преко пола милиона чланова Цркве Исуса Христа светаца последњих дана, у више од 40 земаља и територија.