Вођа цркве из европе позван за новог председавајућег Бискупа

  Вођа цркве из европе позван за новог председавајућег Бискупа

  23. ОКТОБРА 2015

  СОЛТ ЛЕЈК СИТИ — Бискуп Жералд Косе именован је за новог председавајућег бискупа Цркве Исуса Христа светаца последњих дана. Дин М. Дејвис служи као први саветник, а В. Кристофер Водел као други саветник у Председавајућем бискупству.

  Ово је објављено од стране Првог председништва 9. октобра 2015. Нова задужења ступају на снагу одмах, али ће такође бити прелазног периода.

  Бискуп Жералд Косе

  Бискуп Жералд Косе, из Француске, који има 52 године, именован је за председавајућег бискупа Цркве 9. октобра 2015. године. Он попуњава место Гарија Е. Стевенсона, који је постао члан Већа дванаесторице апостола 3. октобра 2015. године.  

  Пре ове дужности бискуп Косе је служио као први саветник у Председавајућем бискупству од марта 2012. године. Претходно је служио као члан Првог већа Седамдесеторице и као саветник у председништву Европске области. Он је трећи председавајући бискуп рођен изван Сједињених Америчких Држава и први коме је енглески други језик. 

  Бискуп Косе дипломирао је бизнис на француском факултету за бизнис ESSEC  1987. Каријеру је градио у прехрамбеној индустрији, где је сарађивао са неколико ланаца супермаркета и компанијама за дистрибуцију хране. Био је генерални директор Помоне, компаније за дистрибуцију хране у Француској. Радио је као директор логистике за групу  Carrefour, међународно предузеће за малпородају намирницa. 

  Рођен je у Француској, у Бордоу, 20. маја 1963. године. Оженио се Валери Лусјен Бабин 2. августа 1986. године.  Родитељи су петоро деце  и имаjу петоро унучади. 

  Бискуп Дин М. Дејвис

  Бискуп Дин М. Дејвис, који има 64 године, служиће као први саветник у Председавајућем бискупству Цркве Исуса Христа светаца последњих дана. Пре овог задужења служио је као други саветник бискупа Гарија Е. Стевенсона, који је постао члан Већа дванаесторице апостола 3. октобра 2015. године.

  Бискуп Дејвис ради за Цркву од јула 1995. године и био је позиван на разна задужења. Недавно је био генерални директор Одељења за специјалне пројекте, надлежан за непокретности за посебне намене, пројектовање и изградњу храмова.


  Пре црквеног запослења, бискуп Дејвис је радио за High Industries, Inc. из Ланкасетра, у Пенсилванији, и за Bechtel Investments, Inc. из Сан Француска, у Калифорнији. Дипломирао  је економику пољопривреде на Универзитету Бригам Јанг и завршио је напредне извршне програме на универзитетима Стенфорд и Нортвестерн.

  Бискуп Дејвис је служио као председник мисије Порторико Сан Хуан, и течно говори шпански.
  Дин Мајрон Дејвис рођен је у Јути, у Солт Лејк Ситију, 5. септембра 1951. године. Оженио се Дарлом Џејмс 20. јуна 1973. године у Храму Солт Лејк. Имају петоро деце и 14-оро унучади.

  Бискуп В. Кристофер Водел

  Бискуп В. Кристофер Водел, који има 56 година, позван је да служи као други саветник у Председавајућем бискупству.

  Бискуп Водел је служио као члан Првог већа Седамдесеторице Цркве Исуса Христа светаца последњих дана од априла 2011. године.

  Вејн Кристофер Водел рођен је у Калифорнији, у Лос Анђелесу, 28. јуна 1959. године. Оженио се Карол Стансел у јулу 1984. године. Родитељи су четворо деце  и имаjу троје унучади. Старешина и сестра Водел живе у Перу, у Лими, где он тренутно служи као саветник у председништву северозападне области Јужне Америке. Још ће кратко време служити у Перу пошто су његове одговорности у трансферу.

  Бискуп Водел је дипломирао на Државном универзитету у Сан Дијегу. Почев од 1984. године сарађивао је са Merrill Lynch на неколико положаја, укључујући место првог потпредседника за инвестиције.
  Бискуп Водел је служио у бројним црквеним позивима, укључујући пуновремену мисију у Шпанији, и течно говори шпански.