Мормонска ускршња иницијатива подсећа да је Исус Христ „Увек ту”

  Slika1

  Црква Исуса Христа светаца последњих дана у Европи покренула је у петак, 23. марта 2018. године, ускршњу кампању чија суштина је Христ. Очекује се да иницијатива „Увек ту” допре до милиона људи путем друштвених мрежа, разгледница и интернет страница.

  Питање на коме се заснива кампања гласи: Како је Спаситељ био ту за вас? Видео доступан на 23 језика приказује мормоне из целе Европе који говоре о томе како је Исус Христ био ту за њих у тренуцима искушења и радости.  Главна компонента кампање је хештаг  #увекту.

  Slika4

  Пол В. Џонсон, председник Европске области Цркве Исуса Христа светаца последњих дана о предстојећој ускршњи иницијативи је рекао: „Наш циљ је да нашој браћи и сестрама објавимо поруку о вечној Христовој мисији и чињеницу да је Он, без обзира на то ко смо и где живимо, увек ту.”

  Било нам је огромно задовољство када смо видели да је недавна божићна иницијатива досегла 17 милиона људи, имала 6 милиона прегледа и преко пола милиона ‘реаговања’ на нашим Facebook страницама. Ипак, шта је Божић без Ускрса?”, рекао је Брајан Кордреј, директор за Издавачке делатности Европске области.

  Европскa област Цркве Исуса Христа светаца последњих дана обухвата преко 40 земаља и простире се од нордијских земаља на северу, до Шпаније и Зеленортских острва на југу.

  Продуцент дигиталних медија Европске области, Рита Сомфаи, рекла је: „Надамо се да ће се, захваљујући овој кампањи, људи подсетити на тренутке када су у својим животима осетили Спаситељево присуство и божанску помоћ.”

  Slika2
  Slika3

  Кампања има за циљ да подстакне верујуће у Христа да допру до других људи, успоставе контакт са њима путем разговора о томе како је Спаситељ био ту за њих у њиховим животима. 

  Кордреј је додао: „Наша нада је да ћемо овом кампањом показати да је захваљујући Господњем помирењу Он свакодневни део нашег живота и да је стварно ту за нас.

  Кампања траје 10 дана. Више појединости о томе како се укључити у кампању биће доступно 23. марта, или преко локалних заједница Цркве Исуса Христа светаца последњих дана.