Прескочи главну навигацију

Црква објашњава најновије медијске извештаје о Страницама јеванђеоских тема

Црква објашњава најновије медијске извештаје о Страницама јеванђеоских тема

Црква Исуса Христа светаца последњих дана обезбедила је следеће информације у одговору на питања медија:

Дуги низ година Црква је на свом главном сајту имала одељак са референцама о различитим „јеванђеоским темама“ које су биле наведене по абецедном реду. Почев од новембра 2013. године Црква је почела са допуњавањем тих материјала објављивањем детаљних есеја о темама од посебног јавног интереса, укључујући извештаје о првој визији Џозефа Смита, процесу превођења Мормонове књиге и о још много тога (видети комплетан списак испод). Странице јеванђеоских тема на LDS.org је тада редизајнирана како би боље служила члановима Цркве као извор за лично проучавање.

Пре три недеље, Црква је завршила серију на тему многоженства (полигамије), која је недавно била предмет бројних медијских прича. У наставку следе информације о тим есејима.

Много тога што ћете наћи у есејима о полигамији објављено је у различитим материјалима и  дуги низ година познато је међу дугогодишњим члановима Цркве и онима који доста читају, историчарима и црквеним вођама. Црква је сада те информације сабрала на једном месту као погодно средство расположиво свим члановима.
Наравно, чињеница да је Џозеф Смит упражњавао многоженство, није нова. Заправо, Црква Исуса Христа светаца последњих дана јавно је истицала практиковање полигамије од стране Џозефа Смита - пре више од једног и по века, а посебно у дебатама са осталим верским групама које воде порекло од Џозефа Смита и које су тврдиле да он није практиковао многоженство. Међутим, иако су прве вође и чланови Цркве практиковали полигамију, њено практиковање је званично укинуто пре више од 100 година.

Црква препознаје велико интересовање за многе од ових тема. Недавна истраживања попут Пројекта са радовима Џозефа Смита, сакупила су више информација него икада пре о раној доктрини и пракси Цркве. Странице јеванђеоских тема намењене су као лични ресурс члановима за проучавање и поучавање о историји и доктрини Цркве Исуса Христа светаца последњих дана. Живимо у свету у коме постоји веома много информација о свакој теми. Посебно у ери интернета, има и добрих и лоших извори информација. Као Цркви, важно нам је да истражујемо и обезбедимо званичне, уважене, историјски тачне информације о нашој историји и доктрини.