Прескочи главну навигацију

Предсједништво Европске области жели добродошлицу новом другом савјетнику

Предсједништво Европске области жели добродошлицу новом другом савјетнику

1 АВГУСТА 2016

presidency2.jpg


Од понедјељка, 1. августа 2016, старјешина Гари Б. Сабин биће најновији члан предсједништва Европске области и служиће као други савјетник старјешине Патрика Кирона, предсједника Европске области Цркве Исуса Христа светаца посљедњих дана. Он ће заменити старјешину Тимотија Џ. Дајчиса у сједишту Европске области у Франкфурту, у Њемачкој. Старјешина Дајчис служиће у Одељењу за црквене храмове у Солт Лејк Ситију.

Када је позван за члана врховне власти Седамдесеторице, на априлској генералној конференцији 2016, старејшина Сабин је служио као члан петог већа Седамдесеторице у Западној области Сјеверне Америке.

Служба у Седамдесеторици је једна од заређених служби Mелхиседековог свештенства, вишег реда свештенства. Седамдесеторица имају посебан позив и заређени су да проповиједају Јеванђеље и служе као „посебни сведоци“ за Христа у свијету.

Старјешина Сабин служио је као пуновремени мисионар у мисији Холандија/Белгија, каопредсједник кочића, и на другим различитим положајима у Цркви. Стекао је диплому на универзитетским студијама за финансије на Универзитету Бригам Јанг, прије него што је завршио мастер студије из менаџмента на Универзитету Стенфорд.

Радио је као предсједавајући CEO-а за неколико компанија, укључујући Excel Realty Trust и Price Legacy. До недавно је радио за Excel Realty Holdings и Excel Trust. Старјешина и сестра Сабин основали су Дечју Фондацију Сабин, организацију посвећену решавању здравствених потреба дјеце.

Гари Бајрон Сабин рођен је у Прову, у САД-у, у Јути, 17. априла 1954. године. Са Валери Пурди оженио се у августу 1976. Имају петоро дјеце.