Прескочи главну навигацију

Предсједник Нелсон у посјети Европи

Предсједник Нелсон у посјети Европи

5 НОВЕМБРА 2016

Предјседник Расел М. Нелсон из Вијећа дванаесторице апсотола, и друге врховне власти Цркве Исуса Христа светаца посљедњих дана, у октобру су посјетили мисионаре и чланове широм Европе, у оквиру годишњег прегледа развоја Цркве у Европској области. Поред тога, одржао је састанке у Енглеској, Италији, Шпанији и Њемачкој у циљу пружања охрабрења и поуке члановима и мисионарима. Током посете, предсједник Нелсон је присуствовао конференцијама кочића у Енглеској и посјетио градилиште храма у Риму. Кочић је група локалних јединица у оквиру једне географске области.

У пратњи предсједника Нелсона били су Доналд Л. Холстром из предсједништва Седамдесеторице и предсједавајући бискуп Жералд Косе. Холстром и Косе помогли су председнику Нелсону у послуживању свецима и прегледу канцеларије Европске области. На различитим састанцима, предсједника Нелсона је такође пратио председник Европске области Патрик Кирон, као и други чланови предсједништва Европске области.

„Задовољство нам је што је предсједник Нелсон дошао у посјету ради преиспитивања рада Цркве у Европској области“, рекао је председник Кирон. „Захвални смо за рад и службу чланова и мисионара који доприносе успеху Цркве у Европи.“

Међународно познати кардиохирург и истраживач на пољу медицине, предсједник Нелсон подржан је у Вијеће дванаесторице апостола 7. априла 1984. године. За предсједника Већа дванаесторице апостола рукоположен је 15. јула 2015. Уврштен је на листу Ко је ко у свету, Ко је ко у Америци, и Ко је ко у религији. Вијеће Дванаесторице апостола је једно од највиших председавајућих тела у управи Цркве. Осим своје основне одговорности да буду посебни свједоци за Христово име широм свијета, апостоли надгледају развој глобалне Цркве.

Elder Russell M and Sister Wendy Nelson (EDIT).jpg
Elder Nelson addresses members in Barcelona, spain (edit).jpg