Прескочи главну навигацију

Позвано ново Предсједништво подручија

Позвано ново Предсједништво подручија
Драгомир Савић, Мишо Вашица, Слађан Михајловић

Капела у Београду је одисала духом узбуђења кад су чланови Подручија Србија и Црна Гора Цркве Исуса Христа светаца посљедњих дана поджали свог новог предсједника подручија Миша Вашицу (54). На посебном састанку 4. јула 2017. чланови из Србије, који су били у могућности да то ураде, дошли су лично у Београд  да новопозваном Предсједнику Вашици дају своју подршку, а они који нису имали ту прилику су пренос састанка гледали у својим огранцима у Сремској Митровици, Новом Саду и Подгорици. Овим састанком је предсједавао први савјетник у предсједништву Сјевернојадранске мисије Албин Лотрич из Словеније.

Предсједник Вашица је био члан цркве још од 2003. године када се крстио са својом женом и ћерком. Та ћерка, Лидија, се скоро вратила након 18-мјесечне црквене мисије у Мађарској. Његов 19-годишњи син Душан, је и сам добио позив за мисију и он ће двије године служити у Охају, у Сједињеним Државама. Предсједник Вашица има још четворо дјеце од којих најмлађе има 4, а најстарије 13 година. Служио је у војсци и достигао чин Капетана, али треутно се повукао из војне службе и ради као управник фондова за Националну архиву у Београду.

Брат Драгомир Савић је такође позван да служи са Предсједником Вашицом као први савјетник у Предсједништву пдручија, а као други савјетник је позван брат Слађан Михаиловић. Њих троијца ће бити одговорни за надгледаље четири огранка у Подручију Србија и Црна Гора.

У Цркви Исуса Христа светаца посљедњих дана нема плаћеног свештенства, тако да ће они добровољно да служе под вођством предсједика Сјевернојадранске мисије, Давидом Грантом.