Прескочи главну навигацију

Конференција за младе у Београду

Конференција за младе у Београду

21. ДЕЦЕМБРА 2016

Ове године у октобру, Београдски огранак Цркве Исуса Христа светаца посљедњих дана је имао прилику да угости младе одрасле самце (узраста 18-30 година) из чак 7 земаља у цилју одржавали Конференције за младе одрасле самце. Поред младих самаца из Србије, конференцији су присуствовали и чланови из Црне Горе, Хрватске, Словеније, Румуније, Молдавије и Чешке Републике.

Конференција је трајала три дана и чланови су имали прилику да развијају пријатељства кроз различите активности. Христ Слиједећи примјер Исуса Христа, млади су имали прилику да служе у једном београдском вртићу за ромску популацију играјући се са дјецом. Упркос језичкој баријери и дјеца и наши чланови су сјајно провели, а осмјеси на дјечијим лицима су били непроцјењиви. Поред овога, учесници на конференцији, су имали вјерско предавање по типу Института религије, а одржао га је брат Марин Ијаћимов из Румуније.

Оно чиме су се чланови заиста забавили била је посјета „собама за бијег“ (Escape Rooms), гдје су подијељени у групе били послати у различите просторије из којих су могли да изађу само ако ријеше низове загонетки и пронађу трагове који ће их довести до кључа. Конференција је у свом саставу имала и плесну вече.

Конференција је завршена у недјељу када су се сви њени учесници придружили Причесном састанку у Београдском огранку.

Млади одрасли самци у Цркви чине знатан проценат броја чланова, али у многим дјеловима свијета су километрима удаљени једни од других. Међутим, као што је љубав Исуса Христа бесконачна, тако ни жеља за јединством под његовим јеванђељем не зна за границе.

groupformaledit.jpg
collageYSAserbia.13.18 E2 A2 coffee E2 A2tea E2 A2vity.png