Прескочи главну навигацију

Епитом самосталности

Сестра Езард

Да ли сте били у прилици да погледате Дизнијев филм „Мери Попинс“? Ако јесте онда сте већ прилично и упознали Сестру Маргит Езард. Баш као и Мери Попинс она је савршена у сваком смислу. Она је уљудна и особена, независна и храбра, љубазна и искрена, и упркос томе што је Њемица, енглески прича британским акцентом. Њена љубав према људима само показује колико је велико њено срце.

Иако не зна хрватски (мада ипак не сјекирајте се, говориће га течно сљедеће седмице ), она покушава да учини да се други осјећају вољено и цијењено. Сестра Езард је вјероватно једна од најпаметнијих особа које ћете упознати. Њена факултетска диплома из историји, квалификације за секретарицу на страном језику, прошло искуство учитељице и секретарице у управи могу то да докажу. Рођена је и одрасла на фарми у Њемачкој, али је натурализована Енглескиња. Одана је чланица Цркве Исуса Христа светаца посљедњих дана и налази велику снагу и утјеху у својим увјерењима. Већ је служила двије мисије, једну у Енглеској као млада мисионарка и једну у Франкфурту у Њемачкој, као старија мисионарка! Тренутно служи као мисионарка за самосталност у Севернојадранској мисији, у Хрватској, и нема сумње да ће и овдје бити врло успјешна.

Због својих искустава на фарми у Немачкој, сестра Езард зна доста о самосталности. Ако већ нијесте знали, тешко је бринути се за фарму. Али ово није била обична фарма. Ова фарма је била толико осамостаљена, да је имала сопствени канализациони систем који је породица одржавала! Успјех фарме увелико је зависио од снажне радне етике мајке Сестре Езард. Сестра Езард је усвојила ту одлику и осјећала је да ће њена мајка бити уз њу док служи ову мисију. Она је заиста захвална за лекције научене на фарми, и уопштено у животу, које су обликовале њено свједочанство о принципима самосталности. Она разумије важност самосталности за све људе свуда.

Много је речено о самосталности. Али што је то заправо? 'Самосталност је способност, обавеза и труд да се обезбиједе духовне и материјалне животне потребе за самог себе и за породицу.' (Handbook 2: Administering the Church [2010], 6.1.1). Сестра Езард спроводи дванаестонедељни курс самосталности у Карловцу. Курсеви ће се одржавати широм мисије. Они који прођу овај курс примиће свједочанства од Факултета за бизнис СПД које кажа да су стекли вјештине неопходне да пронађу посао или бољи посао, успоставе или побољшају лични бизнис, или стекну боље образовање. Прво предсједништво Цркве Исуса Христа светаца посљедњих дана изјавило је да када људи живе по начелима самосталности, обећани благослови изобиља у живота су сигурни. Овај је курс намијењен свима! Дођите и учествујте!